PDA

View Full Version : GPS Chip for Wyoming



Ilovethewest
08-15-2012, 08:41 PM
I heard someone mention a GPS chip (we were talking about hunting elk in wyoming) that shows public/private land boundaries.

Is there such a thing? Anyone have info on this? this would come in handy for some of the hunts I have planned in which private land boundries may be hard to recognize. I dont want any ranchers angry at my group. This could alleviate any issues like that if something like this chip exists.

I do most of my scouting / planning on google earth, and use Forest Service and BLM maps to determine boundries.

Hope someone has some info on this topic.

Thanks!

Luke

Bitterroot Bulls
08-15-2012, 08:43 PM
huntinggpsmaps.com (http://huntinggpsmaps.com)

jenbickel
08-15-2012, 08:50 PM
I use the map that bitterroot posted. I also have a cabelas app on my phone that has it too. It is extremely useful out here and I use mine on my gps all the time. It is extremely easy to use and has gotten me quite a few places I didn't know I could get!

Ilovethewest
08-15-2012, 09:09 PM
Thanks much. I will be looking into that. Sounds like something I need to invest in. Cant wait for October!

460s&w
08-15-2012, 09:38 PM
wyoming fish and game has a chip you can buy for 100 bucks or something crazzy but might be a good investment.

BobcatJerry
08-15-2012, 10:07 PM
Check out GPSfiledepot.com find the maps for Wyoming and there are are several that have the landownership on them and they are free. I have used them before an dthey work great. Check out http://www.gpsfiledepot.com/maps/state/wy several free ones there.

Wyohunter
08-15-2012, 11:01 PM
I use the map that bitterroot posted. I also have a cabelas app on my phone that has it too. It is extremely useful out here and I use mine on my gps all the time. It is extremely easy to use and has gotten me quite a few places I didn't know I could get!

Hey Jen I was just wondering if the cabelas app still works when you don't have service

junior13
08-16-2012, 06:01 AM
The Recon Hunt app uses the GPS built into iPhones and Android-compatible devices, so no data or phone signal is needed for users to log their locations.

http://www.prweb.com/releases/cabelas/reconhunt/prweb8191010.htm

jenbickel
08-16-2012, 11:10 AM
Junior13 is right, it does not need a cell signal. It is a very detailed map and it has all the boundaries on it. It only costs $9.99 a year and to me you can't go wrong for that price. I used it a lot for shed hunting. It was nice to be able to sit at home the night before and be able to map out where I was going to go the next day just from my phone.

Ilovethewest
08-16-2012, 01:20 PM
I must say..........I am more and more impressed with the openness and willingness to help others that I see on this site. Thanks a ton to all of you who responded. I just wish I had more info to help you all out! But it seems like you guys/gals are ahead of me in the western hunting timeline!!!!!!!! Maybe someday I will be able to return the favor with some advice/info/help to you too.

Thanks guys/gals!

Luke

Shooter
08-16-2012, 09:02 PM
huntinggpsmaps.com (http://huntinggpsmaps.com)

I have four different chips from here and love them. Im gonna buy the app for my phone and give it a try.

Whisky
08-17-2012, 09:53 AM
Luke, here is another option for you. I have no experience with it in Wyo yet, but I've used it plenty the last few years here in ND and it's a wonderful thing to have. I'm heading to Wyo this year for antelope and would not go without it, so I did upgrade to the Trax West + option....Includes many states, for a reasonable price.

http://www.koutdoorproducts.com/index.html

BobT
08-18-2012, 04:38 PM
Just as an aside, if you purchased the pre-loaded chip from http://huntinggpsmaps.com/ you can now update online, it was pretty easy even for a computer dummy like me.

kcaves
08-18-2012, 11:50 PM
Just as an aside, if you purchased the pre-loaded chip from http://huntinggpsmaps.com/ you can now update online, it was pretty easy even for a computer dummy like me.

How did u do it, I'm good with computers and I still can't figure it out

BobT
08-19-2012, 06:45 AM
How did u do it, I'm good with computers and I still can't figure it out

Go to this page and purchase the update, it's listed under other maps.https://www.huntinggpsmaps.com/Web_Store/MapStore.php# From there it is just a simple download provided you have your original chip installed in the computer. I did have problems with the trial version when I tried to use VISTA so I used the wife's laptop with Windows7. Worked like a champ, now if I could figure out how to load it on the laptop, life would be great!

Bob

kcaves
08-21-2012, 11:40 AM
Go to this page and purchase the update, it's listed under other maps.https://www.huntinggpsmaps.com/Web_Store/MapStore.php# From there it is just a simple download provided you have your original chip installed in the computer. I did have problems with the trial version when I tried to use VISTA so I used the wife's laptop with Windows7. Worked like a champ, now if I could figure out how to load it on the laptop, life would be great!

Bob

Thanks I figured it out, worked awesome for me, rather get it done in 30 minutes then send it off and not have it for archery antelope